Gratis anaal vagina scheren film

gratis anaal vagina scheren film

Mature scheert kut met een lul in haar bips. Een knip en scheerbeurt voor de zwaarbehaarde kut van Vanessa. Latina waxt haar kutje. Broodnodige knipbeurt maakt Vanessa geil. Ryann Parks klaar voor sex na kutje scheren.

Mama geeft een showtje onder de douche. Rustig kutje scheren gaat niet met Danny in de buurt. Mama dacht dat ze alleen thuis was, helaas Meisje scheert kutje en John kijkt stiekem mee.

Dikke gilf botergeil tijdens boswandelingetje. Knippen en scheren voor een oude lul. Meisje met pronte borsten scheert kutje. Kleine Aziaat schrubt haar kutje grondig onder de douche.

Rooie scheert haar ginger kutje. Blonde oma snol zuigt nog steeds vol overgave. Mama wordt betrapt tijdens het scheren van haar kutje. Een spetterend orgasme tijdens het scheren van je kutje. Erotisch scheren met een happy end. Copyright - © This site is owned and operated by: Uiteraard zorgt het feit dat dit overwegend Humo lezers zijn voor een vertekend beeld: Humo lezers zijn over het algemeen jonger, hoger opgeleid en beroepsactiever dan de gemiddelde Vlaamse bevolking.

Ook zijn er meer mannen dan vrouwen die Humo lezen. Die resultaten dus zomaar doortrekken naar de gehele Vlaamse bevolking is moeilijk, maar een indicatie geeft het zeker wel! Schaamhaar, en het manipuleren ervan, lijkt dus niet meer alleen een vrouwenzaak te zijn! Bij de vrouwen zijn de percentages logischerwijs een stuk indrukwekkender: Dat geeft aan dat schaamhaarverwijdering geen randfenomeen is, maar iets waar de meerderheid van de vrouwen bewust mee bezig is.

Met die indrukwekkende slogan probeert Gillette de mannen aan te zetten om ook hun schaamhaar te scheren of toch minstens te trimmen. Er wordt weleens gezegd dat de snelste en enige mogelijkheid om een grotere penis te bekomen het scheren van het schaamhaar er rond is. Een interessante stelling, die helaas nog niet onderzocht is. Het klinkt natuurlijk logisch: Het zou interessant zijn dat eens te onderzoeken. Uit ander, breder onderzoek komt namelijk naar voren dat zowel mannen als vrouwen behaardheid associëren met mannelijkheid en potentie.

Ook een grote penis wordt door beide groepen geassocieerd met mannelijkheid. Maar wat als men ontharing gaat gebruiken om een grotere penis te bekomen? Hoe beïnvloedt dat de waarneming van het potent zijn?

Mocht ik nu nog seksuologie studeren, ik had mijn thesisonderzoek precies daarop toegespitst! Duidelijk is voorlopig in elk geval dat voor mannen die wat onzeker zijn over de lengte van hun penis het inkorten van het schaamhaar het proberen waard is.

Het spreekt wel voor zich dat een goed gesprek met je bedpartner, hoe saai dat ook klinkt, waarschijnlijk een beter effect op het zelfvertrouwen én het seksleven heeft…. De meerderheid van de mensen die hun schaamhaar verwijderen, doet dat met een scheermesje. Op zich hoeft dat niet te verwonderen, scheren heeft immers heel wat voordelen. Het is relatief goedkoop, gaat snel, kan gemakkelijk zelf gedaan worden en het geeft een glad resultaat.

Toch zijn er ook negatieve kanten verbonden aan scheren. Zo krijgen veel mensen last van huiduitslag, zoals die gekende, gehate rode bultjes! Verder bestaat de kans dat wanneer men op het moment van het scheren bacteriële of virale infecties heeft, die zich door het scheren gaan verspreiden. Ook is er een reële kans op ingegroeide haartjes.

Ingegroeide haartjes zijn haartjes die ingekort zijn en als het ware de weg kwijt raken wanneer ze verder proberen te groeien. Ze vinden de weg naar buiten niet en gaan daardoor in en onder het omringende huidweefsel groeien. Ook kan het zijn dat het haar de weg naar buiten wel vindt, maar daar alsnog een duik maakt onder de huid.

Als gevolg van beide mogelijkheden verschijnen er rode bultjes en zelfs puistjes. Echt te voorkomen zijn ingegroeide haartjes helaas nooit, maar het helpt al veel als je nooit tegen de groeirichting in scheert en je scrubt voor je aan je scheerritueel begint.

Het behandelen van een ingegroeid haartje houdt meestal in dat je wat prutst met een ontsmet pincet totdat je het haartje te pakken hebt en het kunt bevrijden. Wanneer dat echt niet lukt en de ontsteking blijft aanhouden, kan het zijn dat je je tot de huisarts moet wenden.

Tot slot ben je tijdens het scheren met een scheermesje in de weer. En waar messen zijn, is ook het risico op wondjes! Zeker wanneer je weinig tijd hebt, of je voor de eerste keer daar scheert, is dat risico reëel. Er wordt weleens beweerd dat door te scheren het haar dikker en stugger terugkomt. Dat klopt eigenlijk niet, hoewel veel mensen wel die indruk hebben. Door het feit dat het schaam haar allemaal op dezelfde lengte op hetzelfde moment wordt afgeschoren, komt het ook allemaal samen terug.

Bij een natuurlijke cyclus van beharing daarentegen bevinden verschillende haartjes zich vaak in een verschillende groeifase. Ook heeft haar van nature een afgesleten dunner puntje op het einde. Wanneer je na het afscheren van je schaamhaar zou wachten tot het weer volledig aangegroeid is wat wel een tijdje kan duren! Of je het nu scheert of op een andere manier verwijdert, dat is helemaal aan jou. En ook in de mate van schaamhaarverwijdering heb je alle keuze.

Verwijder je slechts een klein stukje of laat je juist geen enkel haartje staan? Dat wil zeggen dat zij enkel het schaamhaar buiten hun slipje verwijderen.

Bij de Humo lezers en -lezeressen die meededen aan het onderzoek is de gedeeltelijke schaamhaarverwijdering dus net iets populairder dan de volledige. Wanneer we gaan kijken naar wat de deelnemers aan het onderzoek aangeven met betrekking tot hun partner, zien we eenzelfde trend. Uiteraard zullen die mannen ook hun voorkeur hebben, maar ze vinden niet dat ze die kunnen opleggen aan hun partner. Dat is dus goed nieuws voor de vrouwen: De vrouwen hebben een iets ander verwachtingspatroon.

Dat mag niet verwonderen, ontharing is en blijft voorlopig toch nog meer geassocieerd met vrouwelijkheid. Frappant is dus dat meer dan de helft van de vrouwen vastomlijnde verwachtingen heeft over het schaamhaar van haar partner! Tja, dat was natuurlijk dé hamvraag van mijn onderzoek! Ik zal jullie dus niet langer in spanning houden. Vrouwen die hun schaamhaar verwijderen geven zelf aan meer tevreden te zijn over hun seksleven dan vrouwen die hun schaamhaar niet verwijderen.

Het positief effect laat zich gelden vanaf wanneer het schaamhaar uitgebreider dan de bikinilijn verwijderd wordt. Enkel het schaamhaar in functie van de bikinilijn verwijderen had geen effect op de seksuele tevredenheid. Op relationeel vlak was er geen verschil tussen vrouwen die hun schaamstreek onthaarden en zij die dat niet deden.

Daarbij aansluitend blijkt dat mannen van wie de partner het schaamhaar verwijdert ook aangeven dat ze meer tevreden zijn over hun seksleven dan mannen van wie de partner dat niet doet. Bovendien zijn mannen van wie de partner het schaamhaar verwijdert wél meer tevreden over hun relatie. Waar dat juist aan ligt is niet geweten. Het zou te maken kunnen hebben met het feit dat ze ongeremder kunnen genieten van hun seksleven omdat ze zich goed in hun vel voelen. Het kan ook zijn dat die vrouwen gewoon jonger zijn en hun seksuele wensen beter kunnen aangeven.

Ook is het mogelijk dat hun geslachtsdelen net wat gevoeliger zijn door de ontharing waardoor ze sneller klaarkomen. Een mooi onderzoeksveld ligt hier dus nog open! Mannen die hun schaamhaar verwijderen zijn niet meer of minder tevreden over hun seksleven of hun relatie dan mannen die hun schaamhaar niet verwijderen.

..

Vrouw pijpt jongen marokkaanse escort utrecht
gratis anaal vagina scheren film

Mature scheert kut met een lul in haar bips. Een knip en scheerbeurt voor de zwaarbehaarde kut van Vanessa. Latina waxt haar kutje.

Broodnodige knipbeurt maakt Vanessa geil. Ryann Parks klaar voor sex na kutje scheren. Mama geeft een showtje onder de douche. Rustig kutje scheren gaat niet met Danny in de buurt. Mama dacht dat ze alleen thuis was, helaas Meisje scheert kutje en John kijkt stiekem mee.

Dikke gilf botergeil tijdens boswandelingetje. Knippen en scheren voor een oude lul. Meisje met pronte borsten scheert kutje. Kleine Aziaat schrubt haar kutje grondig onder de douche.

Rooie scheert haar ginger kutje. Blonde oma snol zuigt nog steeds vol overgave. Mama wordt betrapt tijdens het scheren van haar kutje. Een spetterend orgasme tijdens het scheren van je kutje. Erotisch scheren met een happy end.

Copyright - © This site is owned and operated by: Uiteraard zorgt het feit dat dit overwegend Humo lezers zijn voor een vertekend beeld: Humo lezers zijn over het algemeen jonger, hoger opgeleid en beroepsactiever dan de gemiddelde Vlaamse bevolking.

Ook zijn er meer mannen dan vrouwen die Humo lezen. Die resultaten dus zomaar doortrekken naar de gehele Vlaamse bevolking is moeilijk, maar een indicatie geeft het zeker wel! Schaamhaar, en het manipuleren ervan, lijkt dus niet meer alleen een vrouwenzaak te zijn!

Bij de vrouwen zijn de percentages logischerwijs een stuk indrukwekkender: Dat geeft aan dat schaamhaarverwijdering geen randfenomeen is, maar iets waar de meerderheid van de vrouwen bewust mee bezig is.

Met die indrukwekkende slogan probeert Gillette de mannen aan te zetten om ook hun schaamhaar te scheren of toch minstens te trimmen. Er wordt weleens gezegd dat de snelste en enige mogelijkheid om een grotere penis te bekomen het scheren van het schaamhaar er rond is.

Een interessante stelling, die helaas nog niet onderzocht is. Het klinkt natuurlijk logisch: Het zou interessant zijn dat eens te onderzoeken.

Uit ander, breder onderzoek komt namelijk naar voren dat zowel mannen als vrouwen behaardheid associëren met mannelijkheid en potentie. Ook een grote penis wordt door beide groepen geassocieerd met mannelijkheid. Maar wat als men ontharing gaat gebruiken om een grotere penis te bekomen? Hoe beïnvloedt dat de waarneming van het potent zijn?

Mocht ik nu nog seksuologie studeren, ik had mijn thesisonderzoek precies daarop toegespitst! Duidelijk is voorlopig in elk geval dat voor mannen die wat onzeker zijn over de lengte van hun penis het inkorten van het schaamhaar het proberen waard is. Het spreekt wel voor zich dat een goed gesprek met je bedpartner, hoe saai dat ook klinkt, waarschijnlijk een beter effect op het zelfvertrouwen én het seksleven heeft….

De meerderheid van de mensen die hun schaamhaar verwijderen, doet dat met een scheermesje. Op zich hoeft dat niet te verwonderen, scheren heeft immers heel wat voordelen. Het is relatief goedkoop, gaat snel, kan gemakkelijk zelf gedaan worden en het geeft een glad resultaat. Toch zijn er ook negatieve kanten verbonden aan scheren.

Zo krijgen veel mensen last van huiduitslag, zoals die gekende, gehate rode bultjes! Verder bestaat de kans dat wanneer men op het moment van het scheren bacteriële of virale infecties heeft, die zich door het scheren gaan verspreiden.

Ook is er een reële kans op ingegroeide haartjes. Ingegroeide haartjes zijn haartjes die ingekort zijn en als het ware de weg kwijt raken wanneer ze verder proberen te groeien.

Ze vinden de weg naar buiten niet en gaan daardoor in en onder het omringende huidweefsel groeien. Ook kan het zijn dat het haar de weg naar buiten wel vindt, maar daar alsnog een duik maakt onder de huid. Als gevolg van beide mogelijkheden verschijnen er rode bultjes en zelfs puistjes. Echt te voorkomen zijn ingegroeide haartjes helaas nooit, maar het helpt al veel als je nooit tegen de groeirichting in scheert en je scrubt voor je aan je scheerritueel begint.

Het behandelen van een ingegroeid haartje houdt meestal in dat je wat prutst met een ontsmet pincet totdat je het haartje te pakken hebt en het kunt bevrijden. Wanneer dat echt niet lukt en de ontsteking blijft aanhouden, kan het zijn dat je je tot de huisarts moet wenden. Tot slot ben je tijdens het scheren met een scheermesje in de weer. En waar messen zijn, is ook het risico op wondjes!

Zeker wanneer je weinig tijd hebt, of je voor de eerste keer daar scheert, is dat risico reëel. Er wordt weleens beweerd dat door te scheren het haar dikker en stugger terugkomt. Dat klopt eigenlijk niet, hoewel veel mensen wel die indruk hebben. Door het feit dat het schaam haar allemaal op dezelfde lengte op hetzelfde moment wordt afgeschoren, komt het ook allemaal samen terug. Bij een natuurlijke cyclus van beharing daarentegen bevinden verschillende haartjes zich vaak in een verschillende groeifase.

Ook heeft haar van nature een afgesleten dunner puntje op het einde. Wanneer je na het afscheren van je schaamhaar zou wachten tot het weer volledig aangegroeid is wat wel een tijdje kan duren! Of je het nu scheert of op een andere manier verwijdert, dat is helemaal aan jou. En ook in de mate van schaamhaarverwijdering heb je alle keuze. Verwijder je slechts een klein stukje of laat je juist geen enkel haartje staan? Dat wil zeggen dat zij enkel het schaamhaar buiten hun slipje verwijderen.

Bij de Humo lezers en -lezeressen die meededen aan het onderzoek is de gedeeltelijke schaamhaarverwijdering dus net iets populairder dan de volledige. Wanneer we gaan kijken naar wat de deelnemers aan het onderzoek aangeven met betrekking tot hun partner, zien we eenzelfde trend.

Uiteraard zullen die mannen ook hun voorkeur hebben, maar ze vinden niet dat ze die kunnen opleggen aan hun partner. Dat is dus goed nieuws voor de vrouwen: De vrouwen hebben een iets ander verwachtingspatroon. Dat mag niet verwonderen, ontharing is en blijft voorlopig toch nog meer geassocieerd met vrouwelijkheid. Frappant is dus dat meer dan de helft van de vrouwen vastomlijnde verwachtingen heeft over het schaamhaar van haar partner!

Tja, dat was natuurlijk dé hamvraag van mijn onderzoek! Ik zal jullie dus niet langer in spanning houden. Vrouwen die hun schaamhaar verwijderen geven zelf aan meer tevreden te zijn over hun seksleven dan vrouwen die hun schaamhaar niet verwijderen. Het positief effect laat zich gelden vanaf wanneer het schaamhaar uitgebreider dan de bikinilijn verwijderd wordt. Enkel het schaamhaar in functie van de bikinilijn verwijderen had geen effect op de seksuele tevredenheid.

Op relationeel vlak was er geen verschil tussen vrouwen die hun schaamstreek onthaarden en zij die dat niet deden. Daarbij aansluitend blijkt dat mannen van wie de partner het schaamhaar verwijdert ook aangeven dat ze meer tevreden zijn over hun seksleven dan mannen van wie de partner dat niet doet.

Bovendien zijn mannen van wie de partner het schaamhaar verwijdert wél meer tevreden over hun relatie. Waar dat juist aan ligt is niet geweten. Het zou te maken kunnen hebben met het feit dat ze ongeremder kunnen genieten van hun seksleven omdat ze zich goed in hun vel voelen.

Het kan ook zijn dat die vrouwen gewoon jonger zijn en hun seksuele wensen beter kunnen aangeven. Ook is het mogelijk dat hun geslachtsdelen net wat gevoeliger zijn door de ontharing waardoor ze sneller klaarkomen. Een mooi onderzoeksveld ligt hier dus nog open! Mannen die hun schaamhaar verwijderen zijn niet meer of minder tevreden over hun seksleven of hun relatie dan mannen die hun schaamhaar niet verwijderen.

..


Maturberen na het Scheren. Partnerruil met amateur koppel. Tijd voor een flinke scheerbeurt. Jantien laat haar intieme zones waxen en het resultaat mag er wezen. Mama geeft Lisa een flink pak voor de broek. Mama en vriendinnen gluren naar Joep's bescheiden piemel. Op de tanden bijten bij Brazilian Wax. Lesbisch bdsm stel scheert kutje.

Fredje mag mama's kutje scheren. Aziatisch sletje krijgt geen toestemming om haar kut te scheren. Geil kutje pist in haar slipje als voorbereiding op het scheren. Mature scheert kut met een lul in haar bips. Een knip en scheerbeurt voor de zwaarbehaarde kut van Vanessa. Latina waxt haar kutje. Broodnodige knipbeurt maakt Vanessa geil.

Ryann Parks klaar voor sex na kutje scheren. Mama geeft een showtje onder de douche. Rustig kutje scheren gaat niet met Danny in de buurt. Mama dacht dat ze alleen thuis was, helaas Hot gay meisje sexy kus films en schurk latino gay tiener porno tube De. Gay schaamhaar trimmen Na het bevochtigen van elkaars lullen, Jacob rug zijn. De zuid-afrikaanse zwarte bevolking gay porno films Uiteindelijk neemt hij eraf. Seks land, film gratis downloaden en oude porns homo-Therapie is een enorme biz.

Hoe om seks te hebben van een homoseksuele meisje porno Als je ooit gewenst een vlieg op de. Russische geschoren jongens gay porno gratis films De youthfull Latino meisje. Geile Lucas heeft een grote lul, omgeven door een rieten dak van donker schaamhaar. Amateur porno doet Grote meloen russische chick krijgt een sensuele massage. Gay tiener jongens met zware schaamhaar Echter, wanneer het naar beneden kwam.

Playboy gay porno movietures en gratis celebrity mannen gay porno opnamen Leraar. Lang schaamhaar jongens strelen en oude man dubbele anale gay porno 3gp movies.Vrouw zoekt man sex komkommer in de kut

  • GANGBANG GRONINGEN NATTE TIENER KUT
  • Schaamhaar, en het manipuleren ervan, lijkt dus niet meer alleen een vrouwenzaak te zijn! In meerdere standjes word haar kut en anus geneukt.
  • Meisjes die spuitend klaarkomen lekker wijf vingert
  • Erotische massage kerkrade thuisontvangst leeuwarden

Lekker neuken doe je zo negerinnen tetten


Ze vingert haar met schaamhaar bedekte kutje. Al plukkend aan haar schaamhaar bereikt ze een anaal orgasme. Eerst likt hij haar weelderige bos schaamhaar. Waxen van je schaamhaar. Daar zijn de nederlandse actrices beroemd om, hun naaktscenes. Geile meid wrijft over haar harige kut. Extreem vuistneuken, met vuist en voet!

Milf speelt met haar harige kut. Gluren bij een schattige tiener. Sexy Francaise likt haar anaal sap van zijn dikke snikkel. Een lelijk harig kutje in close up geneukt.

Meisje met rode haren neukt haar kutje klaar met dildo in close up. Arabisch amateur stel gaat zich te buiten aan orale sex. Het lul zuigen is iets te donker, maar het neuken is gelukkig goed belicht. Zijn sperma druipt geil uit haar aars. Tienermeisje masturbeert met haarborstel en squirt. Opa maakt oma's aars al glibberig terwijl hij oma's kutje neukt.

Vrouw met schaamhaar en grote clitoris. Seks land, film gratis downloaden en oude porns homo-Therapie is een enorme biz. Hoe om seks te hebben van een homoseksuele meisje porno Als je ooit gewenst een vlieg op de. Russische geschoren jongens gay porno gratis films De youthfull Latino meisje. Geile Lucas heeft een grote lul, omgeven door een rieten dak van donker schaamhaar.

Amateur porno doet Grote meloen russische chick krijgt een sensuele massage. Gay tiener jongens met zware schaamhaar Echter, wanneer het naar beneden kwam. Playboy gay porno movietures en gratis celebrity mannen gay porno opnamen Leraar.

Lang schaamhaar jongens strelen en oude man dubbele anale gay porno 3gp movies. Naakt homo porns films van mannelijke worstelaars Hij de diensten van een schacht als een. Volwassen mannen scheren movietures en gay porno fitness-fragment Direct handelen.

De tiener jongens grootte van de penis in de homo-porns Zack drains uit zijn blast na.

gratis anaal vagina scheren film

Spuitsex sex date vanavond


Na het pijpen en neuken trekt hij tot de sperma op haar m In meerdere standjes word haar kut en anus geneukt. De Ebony likt haar vingers na het orgasme.

Haar vagina mastuberend krijgt ze een orgasme. Zijn zak slaat tegen haar kale kut tijdens het neuken. Met harde en diepe stoten neukt zijn stijve penis de kale Mollig meisje vingert tot ze kreunend een orgasme krijgt.

Kutje vingeren voor de webcam geile sexting. De meisjes pijpen zijn stijve lul waarna hij ze beide neukt. Twee geile meiden pijpen en worden anal en vaginaal geneukt. Zijn stijve lul begint voorzichtig het tiener kutje te ne Met haar mond maakt ze de grote lul nat die haar vervolge Kijk hoe de geile huisvrouw geniet van de grote jonge neg Met harde stoten neukt zijn dikke lul het geile blondje.

Nat bezweet neukt de geile huisvrouw de stijve neger lul. Hoor haar kreunen als de twee grote lullen tegelijk haar De geile negerin pijpt en laat haar natte kut neuken. Na het orgasme likt ze haar vingers. Sexy lingerie hoge hakken anal en vaginaal mastuberen. Zijn grote lul komt in haar kut klaar. Hij neukt het blondje en de negerin.

Haar Aziatische kut neukt zijn grote lul. Trekkend aan haar haren neukt hij de Aziatische slet. Mama geeft een showtje onder de douche.

Rustig kutje scheren gaat niet met Danny in de buurt. Mama dacht dat ze alleen thuis was, helaas Meisje scheert kutje en John kijkt stiekem mee. Dikke gilf botergeil tijdens boswandelingetje. Knippen en scheren voor een oude lul. Meisje met pronte borsten scheert kutje. Kleine Aziaat schrubt haar kutje grondig onder de douche. Rooie scheert haar ginger kutje. Blonde oma snol zuigt nog steeds vol overgave. Mama wordt betrapt tijdens het scheren van haar kutje.

Een spetterend orgasme tijdens het scheren van je kutje. Heeft het biologisch enig nut of kan schaamhaar maar beter afgeschaft worden? Het biologisch nut van schaamhaar is tot nu toe nog niet bewezen, maar er zijn wel verschillende theorieën die de oorsprong van schaamhaar bij de mens proberen te verklaren. De meest populaire theorie stelt dat in het schaamhaar feromonen opgeslagen worden. Feromonen zijn geurstoffen die een signaal van vruchtbaarheid geven aan mensen van het andere geslacht.

Feromonen zeggen met andere woorden: Wist je trouwens dat feromonen niet door de neus waargenomen worden?

Het is dus niet zo dat we letterlijk ruiken of iemand een goede sekspartner voor ons is. Nee, het waarnemen van feromonen gebeurt eerder onbewust, door het vomeronasaal orgaan. Dat orgaan, dat wel gelegen is in de neusholte, heeft als enige functie het opvangen van feromonen en het doorsturen van dat opgevangen signaal naar de hersenen.

Tegenwoordig leven we helaas? Toch wordt er in het algemeen van uitgegaan dat de mens schaam- en okselhaar heeft omdat dit stugge haar goed in staat is geurtjes zoals feromonen vast te houden en naderhand ook weer vrij te geven. Schaamhaarverwijdering wordt vaak omschreven als een trend, maar dat is het helemaal niet!

Doorheen zowat heel de geschiedenis is er steeds sprake geweest van een golfbeweging: Schaamhaarverwijdering is dus niet iets van deze tijd, integendeel….

Bij de Egyptenaren was een glad lichaam het toppunt van schoonheid: Zo staat er in enkele hiëroglyfen beschreven dat de dames uit de harems van de farao haarloos, schoon en glad moesten zijn. Er bestonden in die tijd al zeer primitieve scheermesjes, meestal gemaakt van puimsteen. Ook had men toen een soort van ontharingscrème op basis van kalk en het giftige arsenicum. De meest gebruikte methode voor schaamhaarverwijdering was echter een vorm van waxing, waarbij gebruik werd gemaakt van een mengsel van olie en honing.

Zij verwijderen hun haar door middel van een suikermengsel. Of de mens zich ook onthaarde voor de tijd van het oude Egypte is niet geweten. Het zou kunnen, maar er zijn nog geen harde bewijzen voor gevonden.

Wel is duidelijk dat zelfs de prehistorische mens al bezig was met zijn uiterlijk. Dat valt onder andere op te maken uit rotstekeningen van die tijd. Want hoewel er doorheen de geschiedenis van alles met schaamhaar werd aangevangen, werd er nooit onderzoek naar gedaan.

Dit gebeurde pas halverwege vorige eeuw. Het eerste echte onderzoek naar schaamhaarverwijdering dateert ook van de jaren De historische gegevens die we van voor deze tijd hebben, berusten voor een groot deel op veronderstellingen gebaseerd op kunstwerken, brieven en dergelijke. Een eerste onderzoek naar schaamhaarverwijdering gebeurde in in een nudistenclub in Australië. Uiteraard gelden deze resultaten niet voor de gehele toenmalige Australische bevolking. Nudisten zijn waarschijnlijk meer bezig zijn met het uitzicht van hun geslachtsdelen en met hoe ze er naakt uitzien dan anderen.

Wel toont het onderzoek aan dat er eind jaren zestig reeds een deel van de vrouwelijke bevolking hun schaamhaar helemaal verwijderde. Na deze eerste studie gebeurde hier en daar nog wat onderzoek. Maar steeds zeer kleinschalig. Daarom dat ik besloot dat er meer nodig was. Om zicht te krijgen op het schaamhaarverwijderingsgedrag bij de Vlaamse mannen en vrouwen wendde ik mij tot het populaire weekblad Humo.

Via dat tijdschrift namen maar liefst respondenten deel aan een enquête over schaamhaar: Meteen wereldwijd het grootste wetenschappelijk onderzoek naar schaamhaar ooit!

Uiteraard zorgt het feit dat dit overwegend Humo lezers zijn voor een vertekend beeld: Humo lezers zijn over het algemeen jonger, hoger opgeleid en beroepsactiever dan de gemiddelde Vlaamse bevolking.

Ook zijn er meer mannen dan vrouwen die Humo lezen. Die resultaten dus zomaar doortrekken naar de gehele Vlaamse bevolking is moeilijk, maar een indicatie geeft het zeker wel! Schaamhaar, en het manipuleren ervan, lijkt dus niet meer alleen een vrouwenzaak te zijn! Bij de vrouwen zijn de percentages logischerwijs een stuk indrukwekkender:

gratis anaal vagina scheren film